V sobotu 2.února se v Jaroměři a v Hostinném odehrály předposlední bodovací turnaje mládeže. V mladších veze Sochor prvenství ve čtyřhře a v dorostu máme rovnou tři postupová místa do áčka!

V Jaroměři se proti sobě utkal dorost, a to ve dvou halách.

Nejlépe se zde dařilo Anetě Kohlmannové. Dopoledne ve skupině sice nenašla recept na hodonínskou Žižkovskou a do hlavní soutěže tak postoupila ze druhého místa, ale odpoledne už neprohrála! V prvním a ve druhém kole si se svými soupeřkami poradila ve čtyřech setech, ve čtvrtfinále porazila Pokornou z Kotlářky 3:2 a v semifinále děčínskou Kacálkovou také v pěti setech. Ve finále se opět utkala se Žižkovskou a přestože prohrávala 1:2 na sety a poté i 1:4 v pátém setu, tak nakonec dokázala vyhrát a odnášela si cenné první místo a zajištěný postup do elitního turnaje A za měsíc v Hluku!

V chlapcích odehrál taktéž skvělý turnaj Miroslav Šmíd, který ve skupině neztratil set, čímž byl nasazen do druhého kola. Tam porazil Nováka 3:0, Lebedu 3:0, Lorence 3:0, Siveru 3:0 a až ve finále bohužel prohrál v pátém setu s kotlářským Šípem. Odvážel si z Jaroměře velmi pěkné druhé místo a zajistil si také postup do kategorie A!

Adamu Sochorovi se zatím vyvedl jeho nejlepší bodovák. Ze skupiny postupoval z prvního místa a také byl nasazen do druhého kola, kde si poradil s Nedvědem 3:0 a o postup do A porazil favorizovaného Vondráčka z Mostu v pěti setech. Ve čtvrtfinále pak už byl hradecký Tesolin nad jeho síly, přesto si i Adam zahraje v březnu v áčku!

Naty Handlové postup utekl o kousek. Skupinu vyhrála, a tak byla nasazena do druhého kola. Tam si poradila s Levaiovou. Ve čtvrtfinále ale podlehla Kacálkové a umístila se tak na 5.-8. místě.

Petr Šusta postupoval ze druhého místa ve skupině do hlavního pavouku, kde porazil v pěti setech Matěje Holuba z HB Ostrov. Poté prohrál až v koncovce pátého setu s Tomášem Branným. Daniel Skopec vyhrál svou skupinu a byl tak nasazen do druhého kola, kde ale bohužel prohrál se Siverou (Prachatice). Dan s Petrem se tak umístili na 17.-24. místě.

V Hostinném mezitím bojovali naši mladší žáci v turnaji A.
David Sochor si ve skupině nebral servítky a neztratil ani set. Kája Jaroňová si neporadila pouze s oboustranným sendvičem Zoubkové, ale i tak postupovala do hlavní soutěže. David s Kájou oba došli až do čtvrtfinále, kde nestačili na své soupeře. Kája prohrála s pozdější vítězkou, s doberskou Šichanovou a David s Holubem z HB Ostov.

Martin Jandus si díky minulému turnaji zahrál turnaj A, kde ho bohužel umístění ve skupině poslalo do útěchy. Tam prohrál v prvním kole s libereckým Čermákem ve čtyřech setech. Umístil se tak na děleném 41.-48. místě.

David ještě přispěl do sparťanské sbírky cennou zlatou medailí ze čtyřhry, když společně s havířovským Kmentem nenašli přemožitele a porazili ve finále dvojici Holub/Jinek z HB Ostrov! Gratulujeme!